Inspirerad av Pickipicki som nyligen bloggade om soppa med gott bröd, gjorde jag precis det idag. ) och då har jag kunnat leka och mysa med barnen och naturligtvis lagat till lite goda grejer i köket
tanken var att detta skulle bli lördagsmiddag och tid skulle finnas till bak. Till hamburgarna serveras bacon, majs, barberquesås, rå lök, tomater, sallad och en bönsallad
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare. Kokos – och bovetemjöl är en riktigt smarrig kombo i bröd och det här är verkligen så lättlagat det kan bli
Det är dock inte det lättaste att hinna baka varje gång, men det här brödet behöver inte jäsa och är enkelt att bara röra ihop, ingen bakmaskin eller sådant behövs
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Oliver och soltorkade tomater. Vispa ihop ägg och keso lite snabbt. Rör ihop och allt. Skär soltorkade tomater i fyra strimlor och oliver i halvor och rör ner i smeten
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Kumminen ger en härlig smak av rustikt bröd och blommar verkligen ut i sin smak tillsammans med ett salt smör och en fet ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.