Jag har själv bara en liten svartvinbärsbuske men min kompis Malin har 4 stora buskar och eftersom dom har varit borta större delen av semestern och inte kunde ta tillvara sina bär så fick jag gå dit och plocka hur mycket jag ville
Hemkokt vaniljsås, ca 4 portioner. Vaniljsås kan vara nåt av det bästa jag vet. En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
En god len saft som inte alls är sur trots gjord av svartvinbär. Kan bero på att de här bären kommer från en fin odling i Kivilahti där man spenderade en eftermiddag med att noggrannt plocka dessa bär
Hemkokt sylt är vardagslyx. Hej på er,. Jag vet att det var ett par dagar sen sist men det har varit fullt upp här på semestern med utflykter och annat
Häromdagen var jag iväg med barnen till Bärby självplock som inte ligger långt från där vi bor. Bärby odlar och andra skördar, himla bra koncept tycker jag även om jag själv odlar en hel del
Ingredienser Portioner. Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan
Varm nyponsoppa är perfekt till vinterutflykten eller som efterrätt. Enkelt, vitaminrikt och gott. Den soppa man köper som pulver innehåller ofta massor av socker
Här har regnet bara fortsatt att falla resten av dagen och kvällen. I eftermiddags fick jag ett ryck, ville hitta på något kul, scones skulle de bli till kvällen och då kom jag på att en hemmagjord marmelad skulle vara smaskens och rabarber de har vi i massor så så fick det bli
Klarbär är lite av svenska trädgårdars doldis, när jag tänker efter tror jag aldrig att jag har sett de sötsyrliga bären till försäljning, i min trädgård så är dom ruskigt vanliga ialla fall och till hemkokt saft passar de perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.