Här är ett grundrecept på italiensk glass, där man ju använder mindre fett än när man gör parfait t. Jag har ingen glassmaskin, men jag har funderat på om man kan använda en mixer istället, så att man tar ut glassen och vispar den då och då
Idag tänkte jag gå in närmare på min glass teknik som jag faktiskt föredrar framför glassmaskin. - Du kan väja hur luftig glassen blir, beroende på hur länge du mixar
Idag tänkte jag gå in närmare på min glass teknik som jag faktiskt föredrar framför glassmaskin. - Du kan väja hur luftig glassen blir, beroende på hur länge du mixar
Låt glassmeten svalna helt. Om du ska göra hallon/blåbär-glass. Ta ut glassen efter en halvtimme och vispa med elvisp, gör om igen efter ytterligare en halvtimme och ännu en gång så får du riktig glasskonsistens
Du behöver endast två ingredienser för att göra glassen och ingen glassmaskin behövs. Här kommer recept på världens enklaste hemlagadeglass och kolasås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.