I dagens matlåda hade jag med mig en matig tomatsoppa med risoni, bönor och fetaost. Vi har ju en deal hemma sedan nyår att äta vegetariskt en gång i veckan och veckans ”veggo” kan vi nu bocka av
Jag är så glad över att ha träffat dessa kvinnor och önskar att alla fick samma möjlighet. Jag hjälper sedan en vecka tillbaka till på ett flyktingboende i närheten av Glommen
Koka upp vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningarna. Häll i passerad tomat och kryddorna. lägg i makaronerna, grädden och korven och koka tills makaronerna har mjuknat
Känns rätt avlägset med sommarsemester men vis av erfarenhet. Här har det i alla fall varit lite vitt på marken nu ett tag och nu i natt har det fallit lite till
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Idag blev det en fräsch sallad med varmrökt lax, räkor och sötpotatis till middag. Till salladen hade jag en lime och ingefärsdressing som du hittar receptet på här
Här kommer ännu ett tips på snabblagad och fräsch sommarmat. Gör pestodressingen genom att mixa ost, solrosfrön, basilika, salt, peppar och riven vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.