Fräs dem i den heta oljan några sekunder. De här räkorna var inte bara fantastiskt goda. Vi hade med räkorna på vår tapasbuffé och det passade väldigt bra
Sist rör du ner de skalade räkorna. HetaräkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
När smaken sitter, dra grytan åt sidan och tillsätt räkorna. 300 g räkor. Skär gurka, purjolök och paprika i strimlor, fräs de tillsammans med smör i en gryta
Krama ur och torka räkorna, fräs den i den heta oljan några sekunder. Här i Singapore är de inte lika salta räkorna, eller rättare sagt inte alls salta så jag rekommenderar att salta lite i oljan om du inte köper räkorna på IKEA här i Singapore
Lägg ner räkorna och låt dem bara bli genomvarma. Ingredienser för 4 personer300 g skalade räkor eller 600 g oskalade3 msk olja1 msk curry1 tsk paprikapulver½ krm cayennepeppar2 paprikor, tärnade100 g champinjoner, skivade1 burk krossade tomater3 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche1-2 vitlöksklyftor, pressade3 msk sweet chili sås1 tsk salt1 krm vitpepparGör så härHetta upp oljan i en panna. 300 g skalade räkor eller
Jag väljer att återblogga detta otroligt enkla och goda recept på räkor i grym marinad. Jo, jag hade nämligen dessa räkor i marinad som en av rätterna på min födelsedagsbuffé, en månad senare, och de blev minst sagt uppskattade
Lägg i räkorna samt den goda såsen i formarna och servera näs det fortfarande fräser. Tiggerräkor. När det fräser så häller du i räkorna och låter dem vara i ca 1,5 min beroende på storleken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.