Hjortfärsbiffar med stomp och ginbär!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Hjortfärsbiffar
  • 400 g hjortfärs, eller helt kött som du maler själv - i så fall bogkött
  • 1 gul lök
  • 5 enbär 2 tsk örtblandning av; oregano, mejram och timjan
  • 1 selleristjälk
  • 4 katrinplommon ½ msk salt
  • ½ dl grädde
  • 1 brödskiva för att få ut det sista från köttkvarnen om du maler på egen hand annars:
  • 1½ msk ströbröd
  • Om du själv maler hjortköttet så kör du allt utom grädden i köttkvarnen, och avslutar med brödskivan och rör till sist ner grädden i köttfärsen.
  • Använder du färdigmalt kött så blandar du först ut ströbrödet i grädden och låter det stå och svälla en stund.
  • Därefter hackar du lök, selleri och katrinplommon riktigt fint, krossar enbären och blandar det sedan med färsen. Rör sedan ner skorpmjölsröran och salt och blanda väl.
  • Forma till lagom stora biffar som du steker i smör och olja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.