Den hör till de franska grundsåserna och kan elaboreras till Mousselinesås (en Hollandaisemed vispad grädde i) Béarnaisesås (ungefär som en Hollandaise men med en smaksättande reduktion på schalottenlök, vitt vin eller hellre torr Vermouth samt dragon), Choronsås (tomatiserad Béarnaisesås) men även mer ovanliga varianter som Hollandaisemed vispad äggvita eller en underbar variant smaksatt med fiskfumet som är en starkt reducerad fiskfond
Ramslöken är tydligen ganska ovanlig och svår att hitta, helt i klass med folks hemlighållna bästa kantarellställen i skog och mark eller till och med ännu mer åtråvärd
Denna påskrätt gjorde jag nyligen medhollandaisesås, rekommenderas verkligen. Vispa upp äggulorna med vattnet, ställ dem i en bunke över ett kokande vattenbad
Till jordgubbsgazpachon hade vi ett fröknäcke med färskost smaksatt medramslök. Tips om du vill förbereda dem och skala och skära så lägg dem i en skål med mjölk så blir de inte bruna
I stort sett så görs den på samma sätt som vegansk majonnäs på kikärtsspad, men med den stora skillnaden att den görs på vart och reducerat kikärtsspad i en kastrull på spisen
Om man inte ramlar ner i ett dike fullt av ramslöken kan man hitta torkad ramslök på olika matmarknader eller så kan man köpa Reneé Voltaires örtsalt som också har ramslök och vitlök i sig
Smör, salt, peppar, pressad citron och lite citronsaft rört med så mycket ramslökshack som möjligt. Äntligen lyckades jag genom Årstidernas låda få tillgång till ramslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.