)1 påse blomkål kokas efter anvisningarMandelmjölk (min favorit )Kör blomkålen med mixerstav och späd ut den lite med varm mandelmjölkHimalayasalt,svartpeppar4 laxfiléer i ugnsform, spraya över lite olivolja och häll försiktigt lite äppelcidervinäger över, salta & peppra,ringla lite honung och strö persilja överIn i ugn 200 grader i ca 20 minMangosås. I paket fryst mango (tinad till rumstemperatur)Kör mangon med mixerstavenSkalet från 1 lime och 1 msk färskpressad limejuice2 tsk finriven färsk ingerfära1-2 tsk sambal oelek Salt & pepparServerades med kokta sugar snap peas
Ugnsbakad lax med smak av citron, het sötpotatis i ugn och en mangochilidressing. Till det en fräsch sallad på bladspenat, sockerärtor, gurka och tomater - everything organic - med en skvätt kokosvinäger på*
Serverade laxen medmangosås, basmatiris och en sallad med färsk bladspenat, blodapelsin och körsbärstomater, och så strödde jag lite rostad kokos över alltihopa
Ikväll blev det kokospanerad kyckling medmangosås och ruccolasallad till middag. En bok om hur bl a maten, olika råvaror, kan hjälpa oss att få ett bättre immunförsvar och därmed en bättre hälsa
Servera biffarna med såsen, ris och grönsaker. Nyttiga med massa omega 3 dessutom. 367 kcal25,4 g protein24,1 g fett12,3 g kolhydraterLaxbiffar med mangoyoghurt, 4 port500 g laxfilé1 röd chili1 msk potatismjöl1 lime, skalet1/2 dl turkisk yoghurt1/2 tsk salt2 dl turkisk yoghurt1/2 dl mango chutney1 lime, saften1. Forma 8 biffar och stek i omgångar i smör på medelvärme några minuter per sida. Laxbiffar med mangoyoghurt, 4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.