KALKONFILÉ MED STJÄLKSELLERI 400 g kalkonfilé2-3 selleristjälkar1 schalottenlök eller liten gul lök1/4 litet äpple i klyftorsmör till stekning1 msk vetemjölvatten till skyvispgrädde efter smak, åtminstone 1/2 dl1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör
600 - 800 g kalkonfilé. Sätt ugnen på 175 grader. Gör en ficka i varje filé och fyll den med pesto. Krydda med salt och peppar och linda baconet runt om
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Jag gjorde en marinad till revben som vi grillade i ugnen. Blev kanongott, så denna marinaden kommer vi nog att använda ofta till många av sommarens grillningar också
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Nu så var det väl dags för ett liten inlägg. Vi köpte ett lamm och styckade och lade in i frysen för ett tag sedan, visst är det lite att pyssla med men sååå värt det om man får tag på bra kött
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Kanske dumt att inte passa på att grilla ute nu när det är sommar, men ville gärna följa receptet
HONUNGSMARINERAD FLANKSTEK. Flanksteken sätter du in ca 15 minuter innan middagen ska serveras, vänder den efter halva tiden och sedan är den klar att ställa på middagsbordet
Värm ugnen till 125°. Peppra och bryn fläskfiléerna runt om i panna på spisen. Lägg dem i ugnssäker form, klappa in rosmarin och ugnstek 30-35 min till innertemp 67°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.