Hummersoppa och Pilgrimsmusselfärserad rödtunga med vitvinssås...
Postgårdsromantik
Postgårdsromantik
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 personer 2 humrar;
  • 1/2 kg morötter, skalade och slantade;
  • och
  • 3 charlottenlökar, skalade och tärnade;
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och finskurna;
  • 1 flaska vitt matlagningsvin;
  • 2 pkt hönsbuljongtärning
  • 2 l vatten;
  • 2 msk mjöl, utrört i kallt vatten
  • 3 dl tjock grädde
  • 5 minuter Häll över
  • 1 liter vatten och låt puttra
  • 30 minuter Sila bort skalen och ställ buljongen åt sidan
  • 50 minuter Häll i buljongen från hummerskalskoket
  • Pilgrimsmusselfärserad rödtunga med vitvinssås
  • 4 enkelfiléer rödtunga
  • 200 g pilgrimsmusslor
  • 2 msk grädde (ev. mindre. Ska inte bli för löst)
  • 1/2 tsk timjan
  • Salt och peppar
  • 1-2 dl vitt matlagningsvin
  • 1-2 dl grädde
  • Ev. Maizenaredning

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.