Läs om den härliga upplevelsen HÄR. Jesper Dahl, som arbetat många år i köket hos bla Leif Mannerström, visade oss hur vi skulle få ut fint kött från benen på den lilla halva grisen där på bordet
I söndags tog jag fram en älgköttbit som jag skulle göra rostbiff på. I söndags la jag den i marinad. Sedan hade jag samma kryddor i lite olja som jag hade i en påse
Jag älskar att göra desserter och efter att jag tittat runt på nätet kom jag på den här härligt goda och smakfulla kombinationen som man kan lägga upp i snygga lager ( mina är inte så snygga, men jag lovar att det funkar, hahaha) i en glassburk
Marknadsbesök har vi alltså varit påidag, som vanligt blev det soligt och härligt väder. Kameran var med och förevigade lite spännande godis som vi såg, några härliga vårtecken och vildsvinsspår, men dom bilderna får ni vänta lite på
Vill du gärna laga rätten på färskpotatis är det bäst att lägga kokt skivad potatis direkt i stekpannan eller i en ugnssäker form och hoppa över stekningen ovanpåspisen
Lagade potatismos i torsdags, som det blev rester av så jag gjorde potatismuffins till lövbiffen i fredags, och jag känner mig rätt sugen på grekisk potatisgratäng, så det ska det bli någon dag
Strömmingen steks guldgul i en blandning av smör och olja och läggs därefter på en bädd av spenat. Bryn smör och olja i en stekpanna och stek sedan fisken gyllenbrun på båda sidor på svag värme
Kanske har du stött på denna rätt under namnet "Imam bayildi", vilket lär betyda "Imamen svimmade". Dela auberginerna på längden och stek dem med snittytan nedåt i hälften av oljan tills de känns mjuka
Sedan vi kom hem har jag och Mattias filat lite på en ansökan vi måste skicka in, lagat och ätit gomiddag igen (Harissamarinerad fläskfilé med tomatdressing och hasselbackspotatis), och sen tog M och barnen en liten Pokemon Go-runda medan jag kikade efter presenter till K på nätet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.