Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
I helgen har hela familjenvarit samlad så mysigt. Vi började fredagen med att hämta Juliai Örebro på stationen och åt på favoriten Tanh TaiiKristinehamn
Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Fick en väldigt bra kokbok som heter Hela sveriges husman, av en mycket kär vän. Och detta receptet lockade mig först, och jag måste säga att det var riktigt grymt gott
Skala och skiva eller klyfta potatisen grovt. Skär paprikani grova bitar. Skiva och bryn löken lätt. Varva köttfärs och övrigaingresienseri lergrytan, krydda mellan varven
Rör samman marinaden från påsen, salt och grillkryddan. Lägg kycklingeni en plastpåse och häll över marinaden, se till att att hela kycklingen får marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.