Stek löken i smöret på medelvärme så att löken blir mjuk och genomskinlig. selleri, citronpeppar, dragon, vitpeppar, vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp
högrev. Bind upp köttet medbindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. Smaka av med salt. Skala och skär löken ibitar och lägg i en ugnsfast gryta
På Bondens marknad köpte jag en bitfin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammansmed lök, rotfrukter, och dadlar irödvin, fond och kryddor
Servera den möra högrevenuppskivadmed den mustiga såsen, palsternavkspurén och parmachipsen. Sila av rödvinet och tillsätt kalvfonden, låt reducera ner till hälften i en kastrull, smaka av med salt & peppar samt blanka av med smöret
Högrevmed ben är en billig och god köttbit, men kräver rätt lång tillagningstid. Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.