Linser är både nyttigt och gott och dessutom billigt, så det kan egentligen inte bli bättre. Det här är en jättegod linsgryta som jag ofta lagar, särskilt på hösten
Det verkar inte finnas någon återvändo. Hösten har drabbat oss. Förvisso tittar solen fram emellanåt, men luften är kylig, och att sätta sig i trädgården iförd shorts och sandaler och svalka sig med iskall gazpacho är det inte tal om
Brödbrödbrödbrödbröd. Den senaste veckan har jag bakat upp ca 10 kg mjöl. Oj. Allt från örtkransar med oliver, till fukostknutar med lingon, havreflätor med frön, rågsnäckor
Hej där ute. Här har det inte varit mycket aktivitet senaste tiden. Aktivitet har det visserligen varit men i alldeles för hög dos att varken tiden eller orken har funnits för att vardagsinspirera er
Hacka samman vetemjöl, margarin och kesella till en deg. Lägg den i kyl medan fyllningen förbereds. Skölj och strimla purjolök, palsternackor, morötter
Detta blev resultatet av att använda samma krusbär till 2 olika saker. Först kokade jag sylt på bären. Använde saften ur dem och det som blev över kokade jag chutney på
Avokado- och löjromscocktail. Mycket lättgjort, snyggt och oslagbart gott. Avokadoröran kan stå klar i kyl någon timme i förväg och bara klickas eller spritsas i glas eller skålar vid serveringen
Brysselkex är användbara dem. Häll lite sylt eller marmelad på några så får ni även syltkakor. Schackrutorna behöver jag definitivt träna på men jag tar med dem ändå
Jag måste bara tipsa om den här helt otroligt saftiga och goda kycklingen, som vi åt häromdagen. Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.