Höstmeny med mjöd
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 skivor kavring
  • 100 g ädelost
  • 100 g katrinplommon
  • 1 flaska lättöl
  • 1 msk ättika
  • 1 msk socker
  • vatten till kokning
  • 3 gråpäron
  • (smörgåskrasse)
  • 2. Pocherat ägg, höstsvamp, potatischips och granolja
  • Passande mjöd: Björkens tårar
  • 4 ekologiska ägg
  • 300 g höstsvamp, kantareller, taggsvamp…
  • ¼ påse potatischips, naturchips eller mandelpotatischips
  • 4-5 droppar granskottolja
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 15-20 harsyra blad
  • salt, svartpeppar
  • 300 g kalvfärs
  • 1-2 dl grädde
  • 3 kokta potatisar, mjöliga och mosade
  • 2 färska lökar, mjukstekta
  • 100 g smör
  • 300 g blandade färska bönor
  • 1 dl färska lingon
  • ½ dl socker
  • salt, vitpeppar
  • 6 svenska äpplen, typ aroma
  • 150 g smör
  • 1 citron 1 påse kardemummaskorpor
  • 1 msk kanel
  • 5 msk honung, ekologisk
  • 5 msk socker
  • 5. Varma hjortron, brödkrydda och vaniljglass
  • Passande mjöd: Hjortronmjöd
  • 400 g hjortron
  • 100 g socker
  • ½ liter vaniljglass av god kvalitet
  • 1 bit levainbröd
  • 1-2 msk florsocker
  • 1 msk brödkrydda (anis, fänkålsfrö, kryddpeppar..)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.