I väntan på julstruts – julig kalkonfilé
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 600 g kalkonfilé
  • smör
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • glaze
  • 1 msk kinesisk soja
  • msk
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk sötstark senap
  • 1 vitlöksklyfta MANDELPOTATISPURÉ
  • 1 kg mandelpotatis
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • vitpeppar
  • 0,5 stort rödkålshuvud
  • 4 syrliga äpplen (Granny Smith)
  • 1 rödlök 1 kanelstång 3 nejlikor
  • 2 lagerblad
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk socker
  • 1 dl vitt vin
  • steksky från kalkonen
  • 1 msk smör
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk tranbärsgelé
  • 1 dl tranbär (finns frysta)
  • rostade mandelflagor
  • GLAZE
  • GRÖNA ÄRTOR
  • 1 Koka små fina gröna ärtor enlig anvisningarna på paketet. Salta och blanda i en klick smör.
  • ROSTADE MANDELFLAGOR
  • Servera
  • 1 Skiva kalkonfilén i ca en cm tjocka skivor. Lägg dem på en bädd av äppelkål och servera med potatispuré, ärtor och tranbärsksy.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.