På svenska hade vi väl sagt, smördegsinbakadoxfilé med lite gojs i. Men formella namnet är då OxfileWellington fylld med duxellemassaHittade ett recept på recept
Putsa bort senor från oxfilén. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 kyld smördeg à 400 g ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk dijonsenap Svampröra
Salta och peppra oxfilén. Hetta upp stekpannan med lite smör och bryn oxfilén runtom. Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Salta och peppra köttbitarna och stek dem 3-4 minuter på var sida. Pensla med uppvispat ägg och grädda 8-10 minuter eller tills smördegen har fått fin färg. 4 skivor oxfilé ca 150 g st
Lägg i tomatpurén och koka i 10-15 min till. 800 g färsk oxfilé eller hästfilé. Täcka ovandelen av oxfilén med 1 cm tjockt täcke av duxellmassan. Grädda i 175 gr i cirka 30-35 minuter, då får du medium rosa kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.