Indisklinsgryta som också kallas dhal är en av de mest kända. Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter
Servera linsgrytanmed blomkål och naanbröd. Linsgryta. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, chili, ingefära och vitlök med kryddorna under omrörning
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. Lägg i löken och stek i ett par minuter till. Tillsätt vitlök, ingefära och tomatpuré och stek i ytterligare en minut
Blanda vetemjölet med bikarbonaten och salt. Servera gärna med pannbröd. Grytan smakade nästan bättre dagen efter den lagades, så gör den idag och ät den i morgon
Denna linsgryta kan gärna serveras med tillbehör som ris eller liknande. Det här har jag längtat efter länge och blev så glad när jag äntligen fann receptet i ett gammalt nummer av Laga Lätt
Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
Toppa gärna linsgrytanmed naturella cashewnötter. Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
Linsgrytamed rött thairis och grönsaker. Smaka av med salt och pressad lime. Ett sätt att underlätta tycker jag är att förbereda veckan med middagsidéer
Vi käkade grytan med färska grönsaker, basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här). Garnera gärna med lite hackad persilja eller färsk koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.