Skala och skär potatis och morötter i bitar respektive skivor. Tillsatt curry och gurkmeja och rör om. Vänd ner potatis, morötter och blomkålsbuketter
Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn. Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis och blomkål är mjukt under lock på medelvärme
En syrlig, smakrik och ganska torr grönsaksgryta, som en Indisk wok nästan. Låt de kokta grönsakerna rinna av i ett durkslag och hetta därefter upp rapsolja eller ghi i en kastrull
Åå, jag skulle kunna äta indiskt mycket oftare. Receptet kommer ursprungligen från tidningen Laga Lätt, men jag minskade ner på tomaterna och en aning på kryddorna
I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indisk blomkålsgryta med potatis och tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Häll lite mer olja i pannan och stek löken tills den mjuknat och är lite brynt. Tillsätt koriander, chilipeppar, gurkmeja och generöst med svartpeppar och en nypa salt
Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen
Fredag och äntligen helg. En skön känsla då alla är hemma och lediga tillsammans och som alltid är fredagarna lite extra kvällslata, lite som att pysa ut luften på en badboll som studsat runt hela veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.