Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Servera järpar och sås med ris eller couscous. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala. Stek järparna runt om i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 3 min. Tillsätt löken och låt fräsa med tills den blivit mjuk, ca 3 min. Strö över 1 msk garam masala och låt fräsa med 1 minut
Det kanske kan tyckas vara lite klurigt att komma igång med det här sättet att laga mat. Dessa två såser och två bollar är alla hämtade ur Govindas kokbok med några små modifieringar och tillägg från mig
Smaka avmed salt och peppar och ställ åt sidan. Lägg i en salladskål tillsammans med spenat. Servera de nystekta lammfärsbiffarna med myntasalladen och yoghurtsåsen
Blanda yoghurten med kryddorna och honungen. Servera med ris, citronklyftor och grönsallad. Koka upp en kastrull med vatten och förväll grönsakerna tills en aning mjuka, ca 5 min
Indiska köttbullar med koriander. ev lite maizena att reda med. Min vänliga kollega hjälpte mig snabbt ur denna knipa genom att dels skicka två länkar med glutenfria receptsidor samt trycka ut ett recept på dessa indiska köttbullar, som låg på mitt skrivbord morgonen därpå
Servera blomkålsbiffarna tillsammans med valfritt tillbehör. Inspirerat efter ett recept i Buffé 9/2014 och modifierat på bästa Cajsa Warg-manér blev veckans vegetariska, blomkålsbiffar medindiska smaker
Servera med tomatsalladen och resten av matyoghurten. Finhacka tomaterna och blanda till en sallad med resten av linserna och löken samt 1 tsk salt och koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.