Mycket av smaken kommer från mjuk ost (ja, särskrivet ska det vara - inte mjukost) som läggs i botten tillsammans med fräst babyspenat innan omelettsmeten hälls över
Jag använder paneer i några av mina tolkningar av olika indiska rätter och som tillbehör till en afrikansk rätt som jag kallar falsk sötpotatis i kokosmjölk
Tillsätt spenaten. Servera med ris eller potatis. Vispa ihop ägg,senap,gräddmjölk,riven ost,kryddor. 250 g ( 2 pkt) djupfryst spenat. 13 - 4 dl riven ost. 1250 g ( 2 pkt) djupfryst spenat 400 g falukorv 4 ägg 2 dl gräddmjölk 1 msk senap 3 - 4 dl riven ost salt pepparLåt spenaten tina & rinna av väl i ett durkslag (pressa ur all vätska med en sked) Skär korven i strimlor & lägg i en form
Lägg spenaten i en kastrull och häll på lite vatten så att den inte bränns vid. Lägg därefter tillbaka den stekta paneer-osten i kastrullen tillsammans med gram masala och muskoten
Sedan har man en färskost som kan skäras i bitar och användas i alla läckra indiska paneerrätter. Posts related to Paneer / Panir - Indisk färskost - Mjuk indisk ost gjord på mjölkPalak paneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatPaneer butter masala - Indisk gryta med kryddig tomatsås och ostkuberLätt paneer (panir) - Indisk gryta medostkuber i kryddig såsPalak paneer - indisk spenatgrytamedostkuberDela
Paneer korma – Indisk ost i currysåsmed kardemumma, russin och cashewnötter. Posts related to Paneer korma - Indisk ost i enkel kormasås med kardemumma, russin och cashewnötterKorma med nio olika grönsaker - Navratan kormaKorma - Indisk vegetarisk gryta Lätt paneer (panir) - Indisk gryta medostkuber i kryddig såsRis med smör och lök - Indiskt smörris - Pyaz wali basmati chaavalDela
Posts related to Spenat kofta - Indiskaspenatbullar i kryddig tomatsås -Saag koftaRödbets kofta - Indiska rödbetsbullar i gräddfilsåsKryddig kikärtsgryta - Kikärtor med ingefära, vitlök och grön chili - Chana masalaVegetariska köttbullar bästa receptet - Veg kashmiri koftaPalak paneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatDela
Servera gärna med en fräsch sallad och färskost, t ex Keso funkar. Vispa "smeten" ordentligt med t ex en ballongvisp så den blir jämn o fin utan några Crème Fraiche-klumpar
Förutom smaksatt crème fraiche hade jag skinka, långlagrad ost, babyspenat, brysselkål och - som eftergift åt svärsonen som alltid blir lite extra stjärnögd vid anblicken av soltorkade tomater - ett gäng soltorkade körsbärstomater
Gratängen är en sån där som kan passa både fest och vardags, bara anpassa mängd på sås, kyckling och spenat efter spisande, använd den grädde du föredrar och likadant medosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.