Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
Lägg i köttet och bryn det runtom på stark värme. Skär av ändarna på auberginen, skala och skär de i 1 ½ cm tärningar. Häll på 4 dl vatten, krydda med 1 tsk salt och låt sjuda 30 min under lock
Du kan använda ghee för nötig smörsmak eller välj kokosolja om du undviker även spår av mjölk. Fräs lök och vitlök i en tjockbottnad kastrull eller gryta på medelvärme tills att löken mjuknat men inte fått färg
På helgen äter vi alltid lite extra gott. Nu när hösten smyger sig på älskar jag grytor och soppor. Lägg fläskfilén i botten av en form, höll över såsen och strö på grönsakerna
Någon som är sugen påindiskt. Eller nej förresten det gjorde jag egentligen inte för jag kunde bara inte bestämma mig hur jag på bästa sätt skulle servera den här fantastiskt goda indiska grytan
Visserligen kanske man inte behöver äta stek med potatis och gräddsås, men själva principen att äta något lite festligare och kosta på sig dessert och fin dukning, tilltalar mig
Det fick bli relativt enkel förrätt och efterrätt eftersom det inte finns hur mycket tid som helst med Freja rännandes kring benen att stå i köket (även om vi ju då hade "barnvakt"), men vi satsade istället på en extragod huvudrätt med gorgonzola i både tournedos och gräddsåsen
Låt koka på svag värme i 20 till 30 minuter. Orginalreceptet från använde ett paket quornfärs. Jag använder i princip aldrig quornfärsen, tycker den kan smaka konstigt om man värmer upp maten igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.