Koka upp julmust och sirap och pensla blandningen över de färdigjästa bröden. Idag ska ni få recept på ett riktigt gott vörtbröd, det bakar jag varje jul
Smula jästen i en skål. Smält smöret och lägg i russinen. Tillsätt porter och vatten, och värm till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp
Men hur gör man då vörtbrödutan vetemjöl, sirap och söt och glutenspäckad vört. Inte så mycket för att vi behöver något särskilt utan mer för att njuta av lukten av kolbullar och nybakt tunnbröd, sprakande marschaller och glittrande barnaögon på väg i häst och vagn till tomten
ex koriander eller ärtsoppa, antingen gillar man det eller så gör man det inte. Är det bröd som önskas så är väl förmodligen vörtbrödet det mest vanliga, och kanske mest populära, när det är julmat som serveras
Ska du bara göra en efterrätt i jul – gör den här. Knaprig chokladbotten med en ljuvligt krämig cheesecakefyllning med fyllig apelsinssmak, toppat med en chokladswirl som gör kakan lite extra julfin
Har börjat baka lite smått inför julen. Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
Har man ingen hushållstermometer får man. Koka upp och koka utan lock tills. GOD JUL. Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.