Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Låt kallna och gärna dra ett par timmar innan servering. 2 st rödlökar. Skala och skiva löken tunt. Koka upp vinäger, vatten, lagerblad, socker, salt och skivad chili
Inlagd eller picklad rödlök, passar till det mesta, den håller minst en eller annan vecka i kylen. Rör samman ingredienserna till lagen samt koka upp denna under omrörning, häll lagen över rödlöken
Mina tidigare försök har slutat med att jag, efter mycket möda och timmar av nervös förväntan, stått där med ett stenhårt, kompakt bröd som ingen ens med bästa vilja har velat sätta tänderna i
Som med många recept så går detta att variera kraftigt. Inlagdrödlök är sanslöst gott till väldigt mycket, och ännu finns det inte att köpa i butik, vilket jag tycker är lite märkligt
Ett väldigt smidigt sätt att baka måste jag säga. Men inte så mycket sirap att det blir ett sött bröd, man kan bara ana den om man vet om den, och inte heller så mycket att det blev trögjäst (ingen vanlig jäst i det här brödet)
Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar. Innertemperaturen ska visa mellan 80-85 grader. 1 krm vit- eller svartpeppar
Diabeteskokboken för män, med Lars-Erik Litsfeldt. Gott Nytt År med ett glas bubbelvatten. Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna som går hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen
ETTGOTT AVSLUT. Men ibland måste man få njuta lite, så härom dagen gjorde jag en lika enkel som ljuvlig chokladpannacotta, ett perfekt sätt att avsluta en god middag
Vill du ha ett galet gott tillbehör till tacos, pulled pork, till grillad fisk eller på tapasbuffen. Du behöver ett par rödlökar förstås sen är det bara en lag på vatten + ättika + socker + salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.