Här i stan finns tråkigt nog inte utrymme för en sådan, på vår mikroskopiska radhustomt. såsen får gärna ta lite färg, men innehållet ska inte börja stormkoka
Har du inte provat surkål så har det en speciell smak, lite beroende på hur länge den har fått fermentera kan det kittla lite på tungan och surheten kommer också variera beroende hur länge den får stå
Anledningen till varför jag gör surkål är egentligen inte för att jag tycker det är så himla gott, det är gott, men inte mer än så, min sambo däremot tycker det är jättegott
Nej, jag har inte ätit min gjutjärnsgryta, men däremot innehållet. Ha i tomat purè, vinet och buljongen och rör försiktigt runt (köttet behöver inte brynas)
Själv sitter jag på ett tåg på väg till mitt föräldrahem - så helgen kan inte bli annat en bra. Om någon av er (mot förmodan) skulle ha gått och glömt vilket förträffligt middagsalternativ ugnsbakad falukorv är så passar jag på att påminna om det idag
Fyll inte burken mer än tre fjärdedelar. Surkålen är färdig att äta efter ytterligare några veckor. TipsTänk på att det är viktigt att använda ekologiska råvaror så att det finns naturliga mjölksyrebakterier på dem och att använda jodfritt salt som inte tar död på de goda bakterierna
Att göra surkål själv är väldigt enkelt och resultatet blir väldigt gott. Surkål, liten sats Ingredienser 2 kg vitkål 30 g (4 tsk) salt, jodfritt Gör så här Ansa och rengör kålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.