1 vecka
får jag också ” Komma Hem Igen ” för att fira jul i den vackra lilla idylliska orten vid Siljans Strand. När jag sätter ner min resväska ibland julglada paketpåsefyllda människor på den snöiga lite sandade perrongen, tittar upp mot dom blåa bergen och ser bortåt älven där isen ligger tjock känner jag också att “Jag Är Hemma”. Fastän jag inte bor där så är det där Mina rötter är djupt rotade och det är Där Alla vackra minnena finns av människor och platser som kommit och gått genom ens liv.
Och vill ni inte göra klassiskalussebullar gör en bulle med en god fyllning. Pensla de jästa bullarna meduppvispat ägg och strö pärlsocker över eller lägg på russin
som för övrigt alltid finns i en burk här hemma i svarta huset, bästa till det mesta. Eftersom jag inte hade något recept utan gjorde allt efter eget påhitt så är receptet sådär lite på en höft, men hörrni gör det här och njut av rätten till en iskall bira eller ett glas porlande bubbel
Ja, så där stod vi efter en smått hektiskt morgon och kom inte in i bilen så det var bara att ringa fritids ochmeddelaatt barnen blir hemma idag och jag fick sadla om mina kontorsplaner till barnaktiviteter istället
Servera som hel stubbe eller som bakelser och eventuellt med lite vispad grädde vid sidan om. Vispa äggvitorna med hälften av Ica sötströ till en maräng
Pensla de färdigjästa bullarna med ett uppvispat ägg och önskad garnering så som russin. Forma bullarna som ni vill, jag började medatt göra vanliga snurror fyllda medmandelmassaochfortsatte sedan med vanliga lussebullar utan mandelmassfyllning
Tyvärr är terrinen inte speciellt lchf-vänlig (om du inte gör endast på mörk choklad), men jag gjorde vaniljkrämen och nöt ochfrökrispet utan socker (använde honung och sukrin melis) och serverade det med en hel hög björnbär, ljuvligt gott det med
Jag hade ju tänkt lägga upp massvismed julrecept under december men det har inte hunnits med. Baka ut degen till runda, släta bullar och tyck in en mandelmassbit i mitten, knip ihop degen runt om så attmandelmassan är helt täckt
Man kan söta med stevia eller andra sötningsmedel, men jag föredrar honung eftersom det är en naturlig produkt och jag kan tycka att de där sötningsmedlen ibland ger en liten bismak
I år valde jag som sagt att göra en klassisk saffransdeg där jag använde både smör och socker jämfört med mina tidigare bullrecept där jag använt kokosolja och honung
Annat jag brukar servera till är blomkålsgratäng, broccoli och blomkålsmos, stuvad vitkål eller en rättikagratäng, med andra ord är det bara fantasin som sätter gränserna på vad man kan bjuda till de här burgarna/biffarna
Vispa äggula, kesella och milda mini mat till en jämn kräm, rör i krämen i skålen med de torra ingredienserna och rör sen i äggvitan tills allt blir en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.