Ishavets feta goding
På Bordet
På Bordet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 2 stora salta sillar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 5 msk ättikssprit
  • 5 msk socker
  • 1 röd lök
  • 1/2 stor morot eller
  • 1 liten
  • 1 bit pepparrot,
  • 2- 3 cm
  • 10-15 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad Tag ur sillen , men ryggbenet ska vara kvar. Låt dra i rikligt med vatten i 24 timmar.Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Låt svalna. Skär sillen över ryggen i ca 2 cm stora bitar. Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala moroten och skär den i runda smala bitar. Skala och tärna pepparroten.Varva sill, morot, lök och pepparrot tillsammans med krossade vit- och kryddpepparkorn och lagerblad. Häll lagen över och låt stå i kylen i 3 dygn Sillen håller i kylen ca 2 veckor men blir lite lös mot slutet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.