4 lagerblad
Tag ur sillen , men ryggbenet ska vara kvar. Låt dra i rikligt med vatten i 24 timmar.Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Låt svalna. Skär sillen över ryggen i ca 2 cm stora bitar. Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala moroten och skär den i runda smala bitar. Skala och tärna pepparroten.Varva sill, morot, lök och pepparrot tillsammans med krossade vit- och kryddpepparkorn och lagerblad. Häll lagen över och låt stå i kylen i 3 dygn Sillen håller i kylen ca 2 veckor men blir lite lös mot slutet.
Tillsätt feta, yoghurt och oliver och blanda allt snabbt det blir rätt så kletigt. Ersätt feta och oliver med 2 dl riven ost och 100 g finhackad skinka eller salami. 125 g feta
Många av er har kanske hört talas om och kanske till och med testat så kallade Keto-bollar. Man kan väl säga att det är en variant på havrebollen fast anpassad till strikt LCHF och att det helt enkelt är en fet liten boll full med energi som du kan förvara i kylskåpet och mumsa i dig innan träningen eller till en kopp kaffe eller lite när helst du vill
1Tärnad feta , ca 200 g. 13 tsk finrivet citronskal Tärnad feta , ca 200 g 3 vitlöksklyftor i tunna skivor 2 tsk timjan 1 msk rosépeppar 1 - 2 lagerblad Olivolja* Varva ost, citronskal och kryddor i en fin glasburk
Färsbiffar fyllda med fetaost är väl gammal skåpmat egentligen, men att jag gärna gör det om och om igen beror ju på att det blir så himla gott och saftigt
Vegansk bakad Fetaost. veganfeta,. Vegansk Feta med Betor och Bönor. 23 september 2017, 19. 20. Vi har experimenterat med probiotika för att göra vegansk yoghurt och ost
Salt, peppar, nyhackade örter, marinadolja med gott gojs i (om det finns) och smula i fetaost. / 400g lammfärs, gärna eko / 1 ägg / salt&peppar / 2 dl hackad trattkantarell / 1 pkt fetaost / 5 soltorkade tomater i marinad / 2-3 msk av marinadgojset / 0,5 kruka färsk salvia / smör till stekning /Vispa ägget lite snabbt i en bunke med trägaffel, tillsätt sedan färsen, Finhacka soltorkade tomater och trattisar, i med det också. / 1 pkt fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.