En krämig mild men smakrik risotto smaksatt av citronoch krondill som kan serveras rakt upp och ner dom en egen rätt eller som här i kombination med smörstekt makrill och rödbetor
Vi käkade dem tillsammans med basmatiris och en lite annorlunda currysås medapelsinoch sambal oelek (idén till såsen kommer från boken 'Tillsammansmat' av Anna Brawn)
Tillsätt sedan dessa tillsammans med det rivna citronskalet, det syltade apelsinskalet, suckaten samt fröna från två vaniljstänger till den jästa degen
Eftersom saffran är så dyrt i år blir det inga saffranskorpor för min del utan istället gjorde jag dessa biscotti med de syltade apelsin- ochcitronskalen jag gjorde förra veckan
Potatisen smaksatte jag med olivolja, flingsalt och hela spiskummin. Nu provade jag vanlig italiensk salladskrydda och toppade medcitronskivoroch till sist ringla lite olivolja över
Blanda den sedan medcitron, svartpeppar och olivolja. Tillsätt kikärtorna och smaka av med salt. 1 citron - saft och finrivet skal. 1 citron - saft och finrivet skal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.