Italiensk auberginegratäng till ett grönare julbord
Par i matlagning
Par i matlagning
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6-8 pers
  • Tomatsås (eller köp färdig tomatsås av bra kvalité t.ex. Ica I love Eco tomatsås med basilika eller Saltå Kvarn napoletana tomatsås)
  • 2 st gul lök, finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 burkar krossat tomat av hög kvalitet
  • (eller 1.5 kg tomater, skållade och skalade, grovt hackade)
  • 2 tsk havssalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk vinäger
  • 1 st kruka basilika, grovt hackad
  • Aubergine”plattor”
  • 3 st aubergines, stora, skivade
  • 1 tsk salt
  • Olivolja
  • Topping
  • 0.5 st limpa grekiskt lantbröd eller annat vitt bröd (inte purfärskt) rivet till smulor
  • 300 g mozzarella, hackad
  • 1 st kruka färsk oregano, grovt hackad
  • 1 msk olivolja
  • Börja med att skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Strö på lite salt och låt dem stå.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.