Granita är en halv-frusen slushliknande isglass. Man kan mixa lite vad som helst med vätska och socker - frysa det - låta det halvtina och äta det med något passande
Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka
Tomatsåsen blir också pricken över i. Jenny på Jennys matblogg har ordnat en "pizzautmaning", ingen pristävling men mest en kul grej att man kan rösta på "bästa pizzan" + att få lite tips från andra
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Dela körsbärstomaterna på hälften, skär skinkan i bitar, strimla basilikabladen grovt samt låt vattnet rinna av från mozzarellan
Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Köp ingredienserna från Mat. Italiensk pasta carbonara, en enkel men riktigt smakrik och krämig pastarätt som ofta lagas helt fel i svenska kök och restauranger
InstruktionerBörja koka köttfärssås genom att hacka gul lök och vitlök fint, stek upp löken samt köttfärs i olivolja och tillsätt sedan krossade tomater, tomatpuré, örter, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.