Här kommer en enkel och snabb sill att fixa till som baseras på färdig inläggningssill, så kallad 5-minuterssill. Självklart så vinner den på att stå ett dygn men har man bråttom så räcker det nog med några timmar.
Italiensk sill med soltorkad tomat, basilika och parmesan
Blanda ner tomathacket och den rivna parmesanen. 1 förp 5-minuterssill, 420 g 150 g soltorkade tomater 1 dl grovt riven parmesanost, ca 50 g 2 dl crème fraiche salt och peppar Låt sillen rinna av ordentligt och dela den i mindre bitar. 150 g soltorkade tomater. 1 dl grovt riven parmesanost
Tillsätt parmesanost, créme fraiche och majonnäs. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Garnera med fint hackade soltorkade tomater ochbasilikablad
½ dl parmesanost. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Blanda tomaterna, vitlök, soltorkade tomater, oliver, vispgrädde, ägg, salt och peppar
Italiensk makaronilåda med kyckling, grönsaker och smak av tomat. Fräs den strimlade kycklingfilén tillsammans med lite olja, salta och peppra lätt (om de inte ligger marinerade)
För ett tag sedan gjorde jag iordning en italiensk variant av maträtt med falukorv. Hacka körsbärstomater, skala och grovriv moroten, klipp den färska basilikan, smula fetaosten – och lägg alltsammans i matskålen
Vänd ner hackad, färsk basilika före servering. Jag har dessutom börjat köpa fryst majskycklingfilé senaste tiden - godare och lagom stora portionsbitar jämfört med många av de vatteninsprutade filéer som finns i frysdisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.