Varva bröd med krämen. 1körsbärstomaterSkiva soltorkade tomater, salami och ruccola och blanda ihop med crème fraîche. 1Montera smörgåstårtan. 1Bre det översta lagret med färskost. 1Garnera med mozzarella, parmaskinka, basilika, oliver, körsbärstomater
Vi hade även kyckling, köttbullar, revben, crostini med vitlöksost och cambozola vitlök, färskpotatissallad med halloumi, briefyllda krustader med körsbärsmarmelad, samt olika frukter
Ibland smörgåstårta, ibland gräddtårta med blåbär som är det bästa han vet. Samtidigt som han firas här hemma så blir det alltid firande på jobbet de gånger han fyller år på en vardag och då får han ofta med sig det han önskar för att bjuda kollegorna på
Täck med en ny botten. Täck med den sista bottnen. Rör ut osten till fyllning 1 med grädde. Rör ut osten med grädde till fyllning 2 och bred det över bottnen
Smaka av med salt & peppar. Det var länge sedan jag gjorde smörgåstårta, men nu var det dags. Bred på ett lager fyllning och fortsätt så med två lager fyllning till, avsluta med ett lager bröd
Ställ i kylen över natten med. 1 stor burk keso 1 ask med färskost 3 dl crémefrachie 1 burk hackade soltorkade tomater1 msk örtsaltLite chilipepparBlanda ihop och bred ut i olika lager på brödet som ligger på plåten. 1 ask med
Täck botten medItalienskt Lantbröd. Täck med ett lager av bröd. Salta med försiktighet (då de soltorkade tomaterna och gorgonzolan innehåller salt) och tillsätt peppar
Om brödet är kvadratiskt behöver det inte kantskäras, däremot är det bra att skära brödet till vartannat lager så att skivorna hamnar omlott (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
Kul alternativ mot den vanliga klassiska med lax och räkor som alla jämt äter annars. Blev bjuden på denna underbart goda smörgåstårta hos Anna för snart ett år sedan
Täck tårtan med folie och låt den stå i kylen några timmar, helst över natten. Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med salami, tomater, basilikablad och oliver
Mattias älskar smörgåstårta, men för mig är det där med att blanda räkor, leverpastej, ost, kaviar, skinka och allt vad man nu kan tänkas ha i/på smörgåstårtan ingenting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.