Receptet harjag hittat hos Ann-Louise på Lilla Matdériven som jag väl hyllar ungefär lika ofta som jag hyllar disaronno, men hon är ju så himla bra på det här med enkel och vegetarisk mat, och bra mat för barn, och bra på det här med äggfritt och nötfritt och sockerfritt och giftfritt
Jagharförsökt googla på namnet och kommit fram till att det är en turkisk maträtt, men Samos är ju bara ett stenkast (ett långt sådant) från Turkiet, och är, enligten bekant som bor på Rhodos, ungefär som vår pyttipanna, alltså att man tager vad man haver
Hur smarrigt som helst och så många godsaker harjag inte ens ätit på ett helt år tror jag. Med insipration och väldigt mätt i magen, cyklade jag hem och funderade på när jag skulle kunna behöva lite tryffel nästa gång
Jag tröttnar ALDRIg på cheescake, och denna är en av de godaste. Har i år vågat mig på att plocka både Fårticka och Karl-Johan, och dessa gav extra god smak till svampsåsen
Jag serverade med en klick grädde och lite hallon. Det bästa med dennachokladiga efterrätt är att smeten kan förberedasdagen innan och sedan är det bara att grädda chokladfondanterna inför själva serveringen, sådant gillas starkt
Krämen lägges upp i skål och är sedan färdig att serveras. Blanda mjöl och bakpulver, blanda ner detta till en deg som formas till tre längder (lika långa som plåten)
Eftersom vi haren gasspis här var vi extra försiktiga med värmen - lite lägre temperatur gör bara att frityrsmeten inte får lika mycket färg och att tillagningen tar längre tid
Såklart är det bäst att ha ost och/eller äggstanning för att få till krämigheten, menjagharäven gjort ganska torra pajer som smakar kanon om man haren sås till istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.