Jambalaya
Emmas vegoblogg
Emmas vegoblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Jambalaya är en rätt där allt lagas i samma gryta, därför kan det vara bra att ta en stor gryta så att det finns plats för allt och man kan röra runt utan problem.
  • Vi använde råris som har en väldigt lång koktid jämfört med andra rissorter (40 minuter), så vi kokade det vid sidan om i ca 20 minuter innan vi hällde över det till de andra ingredienserna.
  • Jambalaya, 4-6 portioner
  • 4 dl krossade tomater
  • 1½ dl vatten (eventuellt behövs lite mer vatten om det ser torrt ut)
  • 1 vegansk korv, ex. chorizo
  • 100 g rökt tofu
  • 2 dl torkade soyagrytbitar
  • grillkrydda
  • 2 palsternackor 1 chili 1 paprika 1 gul lök
  • 1 tomat 2 dl ris
  • 1 lagerblad 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk cayennepeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.