Värm upp mjölk ochgrädde tillsammans med kryddorna i en kastrull. Nuförtiden kommer vi gång på gång på oss själva med att laga nästan enbart gratänger, soppor och annan värmande mat
Häll över ansjovisspadochgrädde. Skala potatis och lök - skär dessa i tunna strimlor. 1 kg mjölig potatis 2 st gula lökar200 g ansjovisfilé3 msk ansjovisspad 3 dl mjölkfritt alternativ till grädde (jag använder havregrädde)3 msk glutenfritt ströbröd 3 msk mjölkfritt margarin Gör så här. Smörj en ugnssäker form ca 25x30cmVarva potatis, lök ochansjovis i formen - avsluta med potatis överst. 200 g ansjovisfilé. 3 msk ansjovisspad
Här kommer mina absolut bästa recept på dessa tre klassiska bufférätter som vi äter både till jul och påsk – och kanske du äter dessa rätter även till midsommar
Och den bittra russin- och körsbärskaraktären tillsammans med vaniljen och chokladen i vinet passar perfekt till den gräddiga och salta karaktären hos frestelsen
Häll lite försiktigt ½ dl grädde över och i kanterna på formarna. Nå, då kanske marinerad flankstek med vitlöksfräst svamp, jordärtskocks- ochpotatisgratäng samt en choronsås kan vara något att svänga ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.