Igår gjorde jag en Janssonsfrestelsemed rättika istället för potatis. Strödde på lite pofiber istället för ströbröd, blev inte lika knaprigt som det brukar bli med ströbröd, så det kan man hoppa över om man vill
Viktigt också att man använder anjovis av skarpsill och inte några sillburkar med anjovissmak. Janssonsfrestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också
lite matfett till att smörja formen med. För några år sedan provade vi den här kanongoda vegetariska varianten av Janssonsfrestelse och den är sedan dess ett givet inslag bland julmaten
Janssonsfrestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt. Janssonsmed den mjölig potatis blev bara mosig i mitten samtidigt som den inte blev nämnvärt mer krämig
Men som sagt, det var ju det här medJanssonsfrestelse jag skulle skriva om. Även om en och annan vörtbrödssmörgås med julskinka och senap gärna slinker ner också
Avsluta med potatis. Dags för en julbordsklassiker, nämligen Janssonsfrestelse. Häll på spadet från 1 anjovisburk, tillsätt grädden och avsluta med att pudra ströbröd över
Stek löken i smör tills den blir gyllenbrun och smaka av med salt och peppar. På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssonsfrestelse
Vispa ihop grädde och ansjovisspad med en nypa salt och peppar – efter behag. Eller använd Arlas fiffiga spraysmör som är som gjort för JanssonsFrestelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.