Janssons skållade - en limpa baserad på skållat rågmjöl
Kak-labbet
Kak-labbet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Janssons skållade
  • 4 limpor (jag halverade receptet eftersom min Kitchen aid inte klarar mer än halva mängden)
  • Steg 1 (skållning)
  • 250 g fint rågmjöl
  • 500 g kokhett vatten
  • Steg 2
  • skållningen från steg 1
  • 250 g vatten
  • 100 g jäst
  • 400 g + 800 g vetemjöl special
  • 150 g honung
  • 140 g mörk sirap
  • 25 g havssalt
  • 1 msk mortlad fänkål (mitt tillägg)
  • 0,5 msk mortlad anis (mitt tillägg)
  • ägg och smör till pensling

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.