Den ingick i vårt läromedelsmaterial på livsmedelsteknisk utbildning. Denboken har hängt med ett tag. Ta ut limporna ur formarna och låt dem kallna på ett brödgaller under duk
Liksom de flesta andra bröd innehållande havregryn, passar den här limpan helt perfekt att rosta. Smula ner jästen i en skål och häll på det ljumna vattnet
FacebookTwitterLinkedInGooglePinterestE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Häll sedan över resten av mjölkblandningen, tillsätt kryddorna, sirap, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
Jag har ändrat i receptet så jag bakar det med en fördeg i stället för att göra allt påen gång. Skållning kombinerat med en fördeg ger ett smakfullt och hållbart bröd
Ta upp degenpå mjölat bord och dela i två delar. Häll det heta vattnet till skållningen i en bunke. Strö lite mjöl på limporna och snitta med en vass kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.