Gott att servera med kokt eller råstekt potatis, en råkostsallad och ev lingonsylt. Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu
Stek upp fyllningen, i detta fall kycklingfilé kryddad med paprikakrydda och champinjoner - jag steker dom var för sig och låter sig kallna lite i en egen bunke/kastrull
Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
rekommenderar varmt Pangasiusfile som är helt underbar. 400 g fiskfile (kanske inte torsk just nu). Tina fisken (om fryst) så den kan skäras i bitar, lägg dessa i en smord form och "förkoka" 10 minuter i 225 grader
Strö över en aning finriven choklad eller kakaopulver. Bananer som ska användas i kakor ska vara ordentligt mogna, d v s de ska vara kraftigt gula med bruna strimmor i skalet och gärna riktigt mjuka när man trycker på dem, då smakar bananer som bäst
Sen kan man festa till det vid nyår ellerfödelsedagar med lite tomtebloss när den serveras. På nyårsafton så åt vi den festliga efterrätten glace au four, eller baked alaska som den också kallas (eller glassbomb som vi kallade den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.