Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. 4 - 6 portioner. 2 krm vit- eller svartpeppar. 2½ dl vatten eller mjölk. Till 2 - 3 portioner. Till 8 - 10 portioner. Grädda 2 formar. Ca 20 minuter att förbereda. 45 - 55 minuter att ugnssteka. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Beräkna 2 msk ädelost och 4 msk vanlig riven ost till vår sats färs. Laga gärna 2 formar på en gång och frys den ena när den är absolut kall. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. 2 krm vit- eller svartpeppar. 2½ dl vatten eller mjölk
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras
1/2 fisk eller hönsbuljongtärning. Låt sjuda 7-8 minuter. Riv under tiden skalet av citron och pressa ur 2 msk saft. Ugnsbaka laxen 6-8 min. 1/2 fisk eller hönsbuljongtärning
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. 4 portionerCa 800 g filéer av regnbåge1 msk citronsaft2 tsk saltcitronpepparsvartpeppar2 dl crème fraîche1 dl vispgräddeGarnering. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. För att få ca 800 g färdig filé av regnbåge behöver du 2 fiskar à ca 1 kg. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. 2 tsk salt. 2 dl crème fraîche. 30 - 40 minuter. 30 - 40 minuter. 2 fiskar ca
Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
Kavla ut smördegen - bägge plattorna - till en avlång platta. Det är därför viktigt att du förvarar den i kyla och helst bör du laga till den samma dag som du köpt den
Gott att servera till kött- eller fiskrätter. Dessutom är det behändigt att laga allt i en gryta - det blir inte mycket disk och grytan är också trevlig att servera maten ur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.