Det blir inga stora desserter till var och en men det är så jag vill ha det. LCHF Dessert med bakad chokladkaka, vaniljapnnacotta, blåbärs mousse, blåbär och torkat blåbärsströssel
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Receptet kommer ur tidningen "Söta desserter". Choklad- och hallonfrestelse med marängtopp. Hacka choklad (jag använde chokladpellets, då slipper man det) och lägg i en bunke
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Faktum är att Tiramisu var en av mina absoluta favoritdesserter innan jag blev vegan, nu måste jag bara komma på något bra sätt att skapa egna savoiardikex
Tillsätt kokosmjölken, de frysta hallonen, rosenvattnet och vaniljpulver i en mixerskål. Mixa det tills allt är helt blandat och har fått en vacker ljusrosa färg
Tänk att baka och skapa i köket är ren lycka för mig. Även fast jag ibland sliter mitt hår med vissa recept för att få det sådär perfekt, så är det som bortblåst när man får det där perfekta resultatet med en smak som nästan ger en gåshud, och utseendet som blev precis sådär som man hade föreställt sig i huvudet
Blanda nutella och mascarpone. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten. Mixa jordgubbar och socker så det blir slätt och blanda i mascarpone
Smoothie och dessert på en och samma gång – Obs nyttig. Ja, otroligt nyttig till och med. Det som värmer och får mig att fortsätta är när ni skriver något fint eller gillar mina recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.