300 gram
torskrygg (msc-märkt) som du låtit ligga i rejält med salt i 15-20 minuter (resultatet blir ett fastare kött även om torskrygg är just fast i köttet).
5 dl
vatten.
1 slantad
morot.
1 klyftad
gul lök.
5 vitpepparkorn
2 lagerblad 1 klick smör.
1 strimlad
klyfta saltad citron (som vanligt gäller att man kan ta lite rivet skal och lite vanligt salt).
Smaka av med salt och peppar. Täck med aluminiumfolie. Enkelt och gott recept. Ta upp torsken och skölj den hastigt i kallt vatten för att stanna av rimningsprocessen
Detta är egentligen inget recept utan mer en sallad med härlig torsk och lite gott till. Eftersom jag äter helt glutenfritt på sistone har det blivit en oändlig ström av sallader och grönsaker till maten
Börja med att koka rödbetorna och skala dessa när de svalnat, tärna. Koka äggen och tärna dessa, blanda rödbetor med kapris och toppa med ägg i små cocotter, salt och peppar på, täck med ett lager crème fraiche
Pocherad lättrimmad torsk med ägg ochpersiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Sillahallens torskryggmed bacon och gräslök. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.