För jag har nämligen bestämt mig för att jag ska samarbeta med viktväktarna. Men faktiskt så är detta bara ett vanligt recept som jag har räknat ut ProPointsen på
Innan jag placerade den i ugnen lade jag på några smörklickar på den samt saltade och pepprade. Det blev över en hel del räkor så jag tänkte att det kunde var bra att passa på att använda dom i söndagens matlagning
Tillsätt tomatpuré, kycklingbuljong (jag använder geléfond och vatten) och tomat- och lökmixen. Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Skala räkorna. Lägg i räkorna. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkormed skal. 500 g tinade räkormed skal 4 msk tomatpuré 4 msk vatten 4 msk balsamvinäger 1 msk konjak 1-2 tsk sambal oelek 1 ½ msk olivolja 4 krm salt 2 krm strösocker 3 msk finhackad scharlottenlök 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad dill
Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Skala räkorna. Lägg i räkorna. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkormed skal
Här provade vi också en ny produkt som återfanns i vår senaste Smakbox, nämligen en sojaglaze från Ponti som är en kombination av balsamvinäger och sojasås
Kassler är lite underskattat tycker jag, det finns ju så ofantligt mycket gott man kan göra med den och detta är recept är nog min favorit men jag ser att jag aldrig lagt upp det tidigare här på Kryddburken så nu kommer det
Då fastnade bitarna i korgen ochjag fick skrapa loss dem. Igår gjorde jag den perfekta frityrsmeten, du vet sådär som det blir på din asiatiska restaurang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.