När jag satt på jobbet i veckan så ringde Niklas och önskade sig en cupcake, han hade gått hemma och funderat på vilka smaker som skulle kunna smaka mumsigt i en cupcake och kom på att vanilj cupcake med vitchoklad och jordgubbsfrosting skulle vara gott
Ska berätta lite mer om London-resan imorgon, men nu tänkte jag tipsa om supergoda rabarbercupcakes med jordgubbsfrosting som vi fikade på midsommarafton
Smet. Smält smör och häll i mjölk. Vispa socker och ägg vitt och poröst. Tillsätt smör, mjölk och sirapen. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det i smörsmeten
Jordgubbscupcakes med jordgubbsfrosting, somrigare och godare kan det väl inte bli. När jag hittade ett fantastiskt extrapris på jordgubbar i affären var jag bara tvungen att köpa en ask
Jordgubbsfrosting Räcker till 12 stora + lite till 75 g mjukt smör 6-8 dl florsocker 1 - 2 msk jordgubbssaft efter smak Vispa smöret fluffigt med elvisp och tillsätt florsocker lite i taget till önskad konsistens
ca 300 g rabarber¾ dl vatten¾ dl råsocker½ tsk pressad citronsaft100 g smör2 ägg2 dl socker1 ¼ dl mjölk3 dl vetemjöl special1 ½ tsk bakpulver1½ dl jordgubbar50 g philadelphiaost100 g vit choklad75 g smör1½ dl florsocker1
Jordgubbsfrosting. Muffins. Dela varje jordgubbe och skär ner rabarberstjälkarna i 1,5 cm långa bitar. Lägg rabarber bitarna i en skål med sockret och kardemumman
Smarriga, chokladstarka cups med frisk jordgubbsfrosting. Mums. Receptet är inspirerat av Leilas, men jag har bytt ut några ingredienser och förenklat lite
ca 25 st6 ägg5 dl socker3 dl yoghurt (gärna vanilj eller jordgubbssmak)150 g smält smör9 dl vetemjöl3tsk bakpulver1 msk vaniljsocker25 st jordgubbar (färska eller frysta)Sätt ugnen på 200 graderVispa ägg och socker vitt och pösigtTillsätt yoghurt och smörBlanda de torra ingredienserna för sig och vänd försiktigt ner dem i smetenFyll formar till 2/3 Stick ner en jordgubbe i varje formGrädda i 15-20 min Jag garnerade cupcaksen med vaniljfrosting som jag tillsatte lite krossade jordgubbar, röd karamellfärg och lite extra florsocker i o vips så fick man jordgubbsfrosting
Jag skulle göra jordgubbsfrosting och passade på att testa jordgubbs varianten av fluffen, den hade en underbar (fast artificiell) smak av jordgubbe, hela köket luktade jordgubbe när jag höll på med den =)
Vill man festa till det lite kan man göra en jordgubbsfrosting och smeta på innan servering. Detta är gjort efter samma recept som blåbärsmuffinsen som sedan tidigare finns publicerat på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.