Jordgubbstårta med drottningmousse
I Nadjas kök
I Nadjas kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ägg,
  • 2 dl socker, 1 dl mjöl, 1 dl potatismjöl,
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g frysta blåbär/hallon, 3/4 dl socker, 4 gelatinblad,
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk, 5 msk marsanpulver,
  • 2 dl grädde
  • 3 dl grädde, 1/2-1 liter jordgubbar eller annan frukt
  • 175 grader Känn med sticka redan efter
  • 35 minuter så att kakan inte blir för torr
  • 5 minuter Lägg blåbär/hallon tillsammans med socker i en liten kastrull och låt det puttra ihop i cirka 5 minuter Tag av kastrullen från plattan och mixa bären till en slät puré. Sila gärna purén och lägg sedan i gelatinet. Låt det svalna en stund i kylen. Vispa upp grädden till moussen och vänd ner den i den svala purén. Låt stelna i kylen i minst

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.