Ta bort från värmen och i det fortfarande varma grädden långsamt blanda äggvita. Äggvitoroch. Lämna en skorpa på botten av pannan, med basen, och en annan skärs i rutor, det belopp somblir småsaker
Till kaffet blev det en tårta med päronmousse och After Eightkräm som gick hem hos alla. Tänkte att det kunde vara trevlig att köra på en söndagsmiddag för nära och kära
Separera äggvitan från äggulan försiktigt och separera i två skålar. En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina
Vispa äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och fortsätt vispa till hårt skum. Ulrika fyllde år och bakade denna riktigt goda tårta, jag brukar inte vara glad för tårtor men detta är något i min smak
Lägg ett bakplåtspapper i botten innan du trycker dit cylindern och drar fast, pensla med smör och klä också sidorna med bakplåtspapper om du anser att det krävs
Frön och stång ska sedan ner i kastrullen med mjölk tillsammansmed äggulor, socker och potatismjöl. Häll mjölken i en kastrull, dela vaniljstången på mitten och skrapa ur alla frön
Dagen efter tar ni fram smeten innan servering och vispar med elvisp till önskad konsistens, Lägg upp i portionsglas och servera med krossade nötter eller hallon (eller både och)
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sockret lite i taget under tiden som du vispar. I dag har vi inte varit lika produktiva som vi var igår, det räckte och blev över med allt som hittades på då
Smält smöret till glasyren och blanda med resten av ingredienserna. Smält smöret och låt det svalna. Sen kom jag på att vi måste ju prova göra cake pops och nu har vi de färdigrullade cake popsen i kylen som väntar på att bli doppade i smält choklad
Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt till en jämn botten i en form med löstagbar kant. Det här receptet kommer från Allt om mat och är egentligen en cheesecake, men på grund av lite påskpanik, så glömde jag tillsätta philadelphiaosten
Vispa ägg och socker till vitt skum. Slå en liten del av den varma gräddmjölken över äggsockret och häll sedan tilbaka det i kastrullen med resten av gräddmjölken
Resultatet blev precis som jag ville ha detoch alla gästerna verkade också väldigt nöjda och mätta. Lägg tillbaka pappret och rulla försiktit ihop den får form ochinte spricker när man sedan ska rulla ihop den med fyllningen
Lägg ner chokladen i smöret och låt det smälta. Kanske för söt för vissa men med mörk choklad i browniesmeten och lite mindre av florsockret i frostingen blir den inte fullt så söt
Att det skulle sammanfalla så väl att ställa fram klockan, med att ta fram utemöblerna. Har precis laddat min telefon med boken "Bli en vinnarskalle" av Olof Röhlander också
Blanda de malda nötterna med marsanpuvret och vänd ned detta i marängen. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammansmed fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.