Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
En otroligt härligt mättande och smakrik soppa. Jordärtskockan innehåller cirka 14 g/kh per 100 g och räknas då egentligen inte till de mer lågkolhydratvänliga grönsakerna eller rotfrukterna
Skala räkorna och blanda med limeskal och saft. Låt stå svalt och marinera medan du gör soppan. Strimla purjolöken, hacka svampen och skala och tärna jordärtskockorna
Igår läste jag i min morgontidning att butikssäsongen för jordärtskockan är egentligen slut. Då fick jag naturligtvis lust att laga just jordärtskockssoppa
Jordärtskockssoppa. Man får inte säga det men jag blev glad när det regnade i morse när jag vaknade. Det är så skönt att vara på mitt rum på jobbet när det är mörkare ute och man vet att det regnar
Denna goda soppan hade vi till förrätt i helgen när syster med familj var här. Man skulle fint kunna äta denna även till middag för den var både enkel att laga och jättegod
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.