The post Jordärtskockssoppamed parmachips ochparmesanchips appeared first on ceciliafolkesson. Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan
Ta kastrullen från plattan och mixa såsen med en stavmixer så tjocknar den lite. Smaka av med salt. Pancettan ser fet ut där den ligger i disken, men allt det feta försvinner när man steker den och den är otroligt god att strö över fisk eller pastarätter
JordärtskockssoppaSkala jordärtskockorna lite slarvigt och skär i mindre bitar. Men eftersom du späder ut soppan med mättande grädde, vatten och lök osv så blir inte den totala mängden kolhydrater så värst hög
Under tiden så fräser du löken i olivoljan, när den är mjuk tillsätt haricotes vertes och låt det få lite lätt färg, pressa över citronsaften, krydda med cayennepeppar, salt & peppar från kvarn
Ansa och tvätta purjolöken och skär den i mindre bitar, gör likadant med löken. Stek pancettan hårt utan tillsatt fett i pannan, låt rinna av på lite papper
Hacka schalottenlöken och fräs den några minuter i smör på medelvärme i en stekpanna. Lägg bitarna i kallt vatten med lite pressad citron, så att de inte missfärgas
Ikväll var vi sugna på något gott och värmande och valet föll på jordärtskockssoppa. Skala och hacka kockorna och potatisen i tärningar och fräs dem lite med smöret i en kastrull
1 charlottenlök1 vitlöksklyfta3 potatisarHacka lök å vitlök och tärna potatisen. Tillsätt,1 burk majs (150g)5 dl buljong (jag tog min kokta renbuljong men det funkar nog säkert med grönsaksbuljong också)Låt sjuda i 20 minuter. Mixa och tillsätt 1 dl grädde och salt och peppar och jag tog i persilja också
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.