I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen. 50 g smör. 5. 50 g smör
Hade min syster hemma härom dan och då gjorde vi julgodis. Låt koka på medelvärme tills kolan håller 125°. Remsans rocky road , 1 form 20x30 cm 200 gram mörk choklad, 70 % 200 gram mjölkchoklad (ta en utan för mkt tillsatser) 25 gram smör 1 burk kondenserad mjölk 2 tsk vaniljsocker 3 dl salta cashewnötter & jordnötter 2 dl marshmallows (klipp stora i mindre bitar) Klä formen med aluminiumfolie. 25 gram smör
Här kommer julgodis nummer 5. 5. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 5. . Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
Jag skar dem i mindre bitar så de blev som julgodis, men man kan göra dem som kakrutor också. Häll den kondenserade mjölken över kexbottnen och fördela den jämt
Jag ska laga knäck, pepparkakskola, vit chokladtryffel med lingon och wienernougat som julgodis och jag har lagat knäck och kolan hittills, eftersom de håller lite längre
Det här är kanske är det lättaste julgodiset jag gör men också det godaste. Vitchoklad 55 grKakaosmör 10 g (Cocosfett kan funka om man inte har kakaofett)Nougat 170 grHasselnötspraliné 60 gr (Nutella funkar att ersätta med)Smält dessa fyra på ett vattenbad så det blir helt slätt. -) 55 gr
15. 15. Nya kommentarer. Träningsglädje. 18. december, 2014 | #. alltså, ofta när du lägger upp recept på kanderade nötter säger jag att jag måste testa receptet (men så gör jag det inte)
)Det skulle vara salta jordnötter enligt receptet, men eftersom min galla inte tycker om jordnötter blev det Nöttefabrikkens salta blandning av mandel,
Efter Helenas och mitt julstök i bistron så har det varit dåligt med julgodistillverkningen där. Boutybollar (fast jag gjorde hjärtan), 40 st50 g smör½ dl ljus sirap½ dl florsocker2 dl vispgrädde200 g kokosflingorca 200 g valfri choklad (på bilden med mörk choklad, gjorde även några bollar med ljus choklad)Koka smör, sirap, florsocker och vispgrädde i ca 5 minuter, tills kolasmeten tjocknat lite. Koka tills kolan uppnår ca 125° (jag pysslade med annat en liten liten stund. 50 g smör
Julgodis måste inte innebära sockrig kola och glutenstinna lussekatter. The post Pepparkakskulor – Nyttigare julgodis appeared first on ceciliafolkesson
Äppelskivorna doppas i en lag av 2 dl vatten, 1,5 dl socker och saften av en citron. Torka på bakplåtspapper i varmluftsugn på 100 grader i 3-5 timmar. Vänd skivorna efter 1,5 - 2 timmar så fastnar dom inte. 1,5 dl socker. 3-5 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.