En liten saffranskaka med lingonsylt i. Tyckte det lät spännande med saffran och lingon och det smakade riktigt bra, även om jag kan tycka att det hade varit bra med lite mer saffranssmak
Forma degen till runda kakor och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Just i år betyder det inte bara massor av mat och julkakor, att världens bästa bror kommer hem och att ännu en världsmysig jul hos mormor och morfar är på gång
Klä de smorda kakformarna med mördeg och fyll med bärblandningen. Vispa Milda VaniljVisp med kanelen. Låt kakorna svalna lite och toppa sedan med vispkrämen 1 paket mördeg
det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Ta fram två plåtar klädda med bakplåtspapper. Dem här småkakorna är super goda. Dela degen i ca 24 - 30 jämn stora bitar. Rulla små bollar - mina bollar vägde ca 25g st. Grädda mitt i ugnen ca 13 - 15 minuter
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Konsistensen på dessa småkakor blir något mjuk, främst på grund utav bananen. De innehåller inga mejeriprodukter, då de är bakade med kokosolja istället för smör
Platta ut degen på en långpanna med smort bakplåtspapper på. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. TresnibbarHär kommer ett tips på en god kaka om du tänker baka och vill ha ett recept på en god och enkel julkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.