Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Jag gjorde om receptet lite och la till torkade aprikoser och tranbär i degen och det blev väldigt gott och det var bekvämt att baka ut frallorna redan på kvällen och lägga på plåten så man bara behövde sätta in dem i ugnen på morgonen
I veckan kollade jag på Ernst sommar där han renoverar ett helt underbart gammalt orangeri. Under programmet lagade han även Gnocci som såg helt underbart god ut så igår gjorde jag min variant på den rätten och det var en riktigt hit
Jag tycker gott man kan kalla denna sallad för vintersallad istället för julsallad. Det kan lätt bli tråkigt med sallad i vintertid då många grönsaker inte smakar som de skall helt enkelt eftersom det inte är säsong
Blanda socker, grädde, sirap, smör och salt i en tjockbottnad kastrull och låt det koka upp. Häll över kolan på marmorskivan eller bakplåten och låt den svalna något
Blanda smör och mjöl, gärna i mixer. Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform. Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.